hokerum_bygg-grupp_02.jpg

Hökerum Bygg

 

HÖKERUM BYGG I KORTHET

Vi är ett lokalt förankrat byggföretag där  enkelhet, bra råvaror och upprepning  I  kombination med kreativitet och mod kokas ihop till en perfekt mix. Hos oss är kockarna lika viktiga som gästerna. Vi vill att alla ska njuta av både tillagningen och slutresultatet av vårt arbete. 

JU FLER KOCKAR desto bättre soppa gäller hos oss. Vi kombinerar kunskap med passion och i vårt team  har vi den breda specialistkompetens som krävs för att vi ska kunna bygga på vårt eget vis. Gänget består av inköpare, ekonomer och projektledare där alla är mästare i sina roller och kompletterar varandra. Alla är lika viktiga för att vi ska nå ett perfekt slutresultat.

Det – plus att vi har väldigt roligt på jobbet – är det som gör oss till ett riktigt bra team! Det märks på slutprodukten - de 500-700 kvalitetsbostäder vi uppför varje år. 

Mer på HOKERUMBYGG.SE

 
 

HISTORIA - VÅR VÄG IN I FRAMTIDEN

HÖKERUM BYGG är ett familjeföretag från Ulricehamn. Företaget grundades 1968 och redan -74 började Sigvard Ståhl arbeta på företaget. Sigvard insåg tidigt att byggbranschen gick att utveckla om han gick sin egen, inte alltid spikraka väg. Att bygga är som att laga mat. ÄR man duktig så går det att ändra i receptet, och få det ännu bättre. På Hökerum Bygg skriver vi våra egna recept. Vi blev ett familjeföretag 2002. Nu drivs det vidare av nästa generation Ståhl - Linda, Fredrik och Viktor. 

ATT låta SIGVARDS recept gå i arv var en självklarhet, och om man – som vi som nu driver vår familjerestaurang Hökerum Bygg – vuxit upp med dem, så är de lätta att gilla, och även att laga. 

Vad är då receptet på framgång? Det kan enkelt sammanfattas i några ord: enkelhet. Krångla inte till det i onödan. Använd bra råvaror, se till att du handlar dem till rätt priser på marknaden. Laga rätten igen, och igen. Så att du till slut kan den i sömnen. Upprepning. Precis som när mästerkockarna gör sina vinnande tävlingsbidrag.
De förfinas då de lagas om och om igen. För oss gäller kunskapen om vilka material, tekniker och byggtekniska lösningar som ger bäst smak och ekonomi. 

På Hökerum Bygg handlar det om att vi vet att betong är den optimala råvaran. Det blir bra varje gång. Vi vet att det inte går att ta några genvägar till ett smakfullt byggande, och vi är ett väl sammansvetsat team i köket som kan varandra utan och innan. Det gör att alla beslut fattas snabbt, och det läggs inte onödig energi på fel saker i byggprocessen. Går det åt en morot, så skalar vi bara en. Är inte råvaran färsk, byter vi den direkt.

Sedan är det givetvis så att när Sigvard lämnat över sleven till nästa generation i köket, så kommer kryddningen att ändras, uppläggningarna blir lite annorlunda och serveringen görs på vårt vis. Men de hemliga familjerecepten, dom ändrar vi inte på.

Mer på HOKERUMBYGG.SE

HÖKERUM BYGG I SIFFROR

Hökerum Bygg omsätter årligen 700-900 mkr. Det innebär att vi har mellan 10 och 15 projekt igång samtidigt. Vår marknad sträcker sig från Uppsala i norr till Malmö i söder. Vi är omkring 90 anställda. Våren 2016 har vi byggt drygt 2000 bostadsrätter i egen regi och 4000 lägenheter på totalentreprenad åt flera olika förvaltare. Vårt eget recept ligger till grund för all vår bostadsproduktion. Vi bygger enligt vårt egenutvecklade kvalitetskoncept som vi kallar Tryggt Byggt. 

Mer på HOKERUMBYGG.SE